De afgelopen twee maanden zijn we druk geweest met ons optreden “Geloof en een hoop liefde”.  We zijn in Kollumerpomp, Paesens/Moddergat, Lioessens en Blije geweest. Om, met harde wind, dichte mist of prachtig zonnig herfstweer, op de zondagochtend in alle vroegte op te staan en ons thema “geloof en een hoop liefde” bij de mensen te brengen, bij jou te brengen. Het geeft mij in ieder geval een heel warm gevoel.  Vier geheel uiteenlopende diensten hebben we beleefd, met toch elk hun prachtige momenten. Wat hebben we dat met plezier gedaan! En de meeste mensen waren na afloop enthousiast, hadden erg genoten van ons optreden. Hier en daar een kritische kanttekening, die we ook telkens proberen mee te nemen in onze optredens, en zo groeien we steeds beter in ons thema. Ook voor volgend jaar hebben we alweer een optreden staan. Ondertussen zijn we begonnen met het repeteren van nieuw materiaal voor een nieuwe themadienst, maar daar later meer nieuws over.

 

Een aantal reacties van de mensen:

“hartverwarmend en ontroeren”

“een optreden met inhoud”

“voor herhaling vatbaar” 

“wat zijn jullie gegroeid, een vloeiend geheel”

 

Wat mij persoonlijk betreft, als we mensen kunnen raken met wat we doen, zingen, spelen, dansen of op welke wijze dan ook, lachend, huilend, uitbundig meezingend of stil genietend, kijkend en luisterend, dan is ons optreden geslaagd.

Ik wil de gemeenten hartelijk bedanken dat we ons geloof op onze wijze bij hun in de kerken mochten brengen. Ook bedankt voor het steeds warme onthaal met koffie, thee en al het andere lekkers. Wij hebben er zeker van genoten!

En dan wel het belangrijkste, wil ik de Heer, onze God, danken dat wij Zijn woord op onze wijze kunnen en mogen brengen.

 “Dank U wel, Heer”

 

Mocht je nu denken: “Goh, dat hebben we gemist”, of “Zou dat ook iets voor onze kerk zijn?, neem dan contact met ons op. Onze dienst is een gevarieerd programma met samenzang, dans, muziek, prachtige liederen, een verhaal, gedicht en gebed.

Paula