Kerst Sing in Sporthal Hoantserid te Veenwouden aanvang half 8.

Zondag 16 december was ons eerste kerstoptreden in de sporthal Hoantserid te Veenwouden, samen met Brassband Excelsior.

Ruim van te voren waren we aanwezig om even de locatie te verkennen en onze stemmen en apparatuur te testen.

Net voor ons optreden kregen we te horen dat onze vaste fluitiste, Paula, wegens ziekte had moeten afzeggen. Heel erg jammer. Gelukkig was de dochter van onze dirigent bereid haar op viool te vervangen. Daar waren we heel erg meegeholpen.

Ter plekke moesten ook nog wat liederen ingestudeerd worden met de brassband , een hele nieuwe ervaring.

Tijdens onze eerste bijdrage met o.a. The Christmas way, begon het publiek binnen te lopen.                   Een beetje jammer, want zo ging de boodschap van deze kerstliederen  verloren in het al pratende, elkaar begroetende publiek.

Zowel de brassband als onze eigen groep had last van de moeilijke akoestiek van de sporthal. Alles waaierde wat weg,  wat het samen zingen, samen spelen, erg bemoeilijkte.

Ds. Elverdink hield een verhandeling over een verandering in denken : van aarde centraal naar de zon centraal van ego centraal naar deocentraal.

Onze  twee a capella liederen klonken heel erg mooi. Misschien dat voor een dergelijke accommodatie geluidsboxen niet optimaal zijn. Na afloop hoorden we o.a. dat wij zo “eerlijk” zongen. Men was er door ontroerd.

Door dit soort reacties weten we weer waar we het voor doen.                                                                                            Het uitdragen van de blijde boodschap dat Jezus naar deze wereld kwam voor ons.

The Freedomsingers