Zondag 8 maart 2020

Optreden in de Hervormde Kerk te Wierum.

Ons eerste optreden met het thema Geloof en een Hoop Liefde, was in de combi gemeente Nes Wierum.
Toen zat deze themadienst nog in de grondverf en was nog niet helemaal af, en nu na een aantal diensten met het complete thema in verschillende kerken in Friesland, was ons laatste optreden eveneens voor de kerkgemeente Wierum – Nes.

De cirkel is rond.

Hierna gaan we bezig met onze nieuwe thema dienst waar we net zoveel mensen mee hopen te bereiken als met dit eerste thema.

Optreden in de sfeervolle kerk vlakbij de zeedijk en met het scheepje op de toren, heeft natuurlijk alles mee om samen een fijne dienst te hebben.

Met enig passen en meten en het weghalen van enkele stoelen lukte het om alle apparatuur en mensen een plekje te geven.

Deze oude kerkjes zijn natuurlijk niet berekend op dit soort moderne diensten maar met wat goede wil is het toe nu toe steeds goed gelukt en ook nu waren er geen onoverkomelijke problemen.

Na de afkondigingen werden we welkom geheten en mochten wij de gemeente door middel van liederen, samenzang, gedichten, lezingen, dans en muziek laten horen en zien dat geloof van alle tijden is en op veel manieren beleefd kan worden.

Zoals een kerkenraadslid verwoordde: we hebben door jullie optreden nu al een beetje Pasen gevierd, het feest van de opstanding, een nieuw leven!

Ook de kindernevendienst had een bijdrage door het zingen van het lied “je mag er zijn”.

Als we dat mee kunnen nemen op onze verdere levensreis, dat je er mag zijn, en dat je op die weg veel geloof , hoop en liefde in je rugzak mee mag nemen, dan kan het alleen maar een goede Thuisreis worden.

The Freedomsingers Engwierum